Gent molt capaį

Xocolata artesana de Sant Tomās

 

Xocolata artesana de Sant Tomàs

Sant Tomàs elabora productes artesans de xocolata en l'obrador que es va posar en funcionament el setembre de 2018 en un espai annex a la Cuina de Sant Tomàs, a Calldetenes.

 
  
 
Els productes artesans de xocolata, que posen en valor les capacitats de les persones de Sant Tomàs, es poden comprar per Internet i també estan inclosos en lots socials que l'entitat ha creat conjuntament amb altres entitats socials del país, dins del projecte “Créixer”. 
 
L'obrador es va construir per tal de tenir un espai adequat on poder tirar endavant el projecte d’elaboració de diferents productes de xocolata i pastisseria, en què hi poguessin participar persones usuàries de Sant Tomàs, per afavorir la millora de les competències de les persones que elaboren els productes, i alhora generar recursos econòmics per l’entitat.
 
 
 
El xocolater Jordi Ortiz porta la direcció tècnica de l’obrador. Amb l’ajuda de monitors, les persones usuàries fan diferents productes únics, de qualitat i amb valor social: rajoles de xocolata, torró, bombons, magdalenes... De xocolata se’n fan rajoles de diferents tipus: xocolata negra, amb llet, blanca, de diferents orígens del cacau, de diferent percentatge de cacau... Cal destacar que la imatge gràfica d’aquests productes l’ha fet Autèntic, l'estudi d'art i disseny de Sant Tomàs.
 
  
 
Sant Tomàs sempre ha apostat per fer activitats d’elaboració d’aliments. Des de fa temps, les persones usuàries del Centre Ocupacional fan les magdalenes de Sant Tomàs, que després van a vendre en les paradetes setmanals a la Universitat de Vic i a l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic. A més, durant uns anys es va fer  una col·laboració amb el xocolater de Taradell. Pels volts de Nadal, persones usuàries de Sant Tomàs participaven en l’obrador de Taradell en l’elaboració del Torró de Sant Tomàs.
 
 
 
En aquest vídeo podeu veure una presentació del projecte: 
 

 

Clicant la imatge de sota obre el catàleg de Nadal 2020 dels productes de xocolata de Sant Tomàs i lots socials: