Gent molt capaį

Projecte Som-hi: crear vincles i millorar la qualitat de vida

 

El Projecte Som-hi es crea per oferir una atenció a les necessitats de les persones amb discapacitat intel·lectual que no són ateses a cap dels serveis de Sant Tomàs, i que es troben en llista d’espera a causa de la gran demanda existent.

En funcionament des del 2018, Som-hi serveix com a pont per entrar, en un futur, al servei que necessiti la persona i, alhora, l'obliga a sortir de casa seva durant unes hores a la setmana, 8 hores repartides en 2 tardes, a crear vincles i sinergies amb els seus companys de grup i, sobretot, ajuda a millorar la seva qualitat de vida. S’hi fan activitats de benestar emocional, benestar físic, desenvolupament personal, inclusió social... i en la programació del dia a dia també s’hi tenen en compte les necessitats, els interessos i les preferències de cadascuna de les persones participants.

Aquest programa provoca un impacte molt positiu en les persones, ja que fins al moment no rebien els suports necessaris i o bé estaven recloses a casa o bé feien ús dels serveis que ofereix la comunitat, que en alguns casos no són prou adequats a les seves necessitats.