Gent molt capaç


Fes un donatiu

Pots fer una aportació econòmica puntual per donar suport a la nostra activitat.

La creació de nous equipaments, l’ampliació de serveis, la millora en l’atenció que presten els existents depèn, i més en un context de pressupostos públics restrictius, cada cop més de
l’ impuls que, tant particulars com empreses i organitzacions, puguin donar als projectes a través de les seves aportacions econòmiques. És aquesta complicitat amb la societat civil la que ha permès i permet a una entitat com Sant Tomàs avançar, consolidar-se i continuar treballant per complir la seva missió: millora de qualitat de vida de les persones amb discapacitat i les seves famílies a la comarca d’Osona. 

La reforma fiscal de novembre de 2014 ha millorat el tractament dels donatius a organitzacions no lucratives declarades d'utilitat pública i acollides a la llei 49/2002 de foment del mecenatge. Aquesta millora s'ha concretat en l'increment del % de deducció tant per a les persones físiques (subjectes a l'IRPF) com per a les persones jurídiques (subjectes a l'impost de societats (IS)). Per exemple: un donatiu de 150€ a Sant Tomàs dóna dret a una deducció de 75€ en l'impost de la renda. En el següent quadre ho podreu veure en detall:

Dades personals (* camps obligatoris)

Particular Entitat o empresa

(dd/mm/aaaa)

La teva col·laboració (* camps obligatoris)

A quin projecte vols destinar la teva col·laboració? *

 • Pressupost: 18.000,00€
  Projecte Som-hi: crear vincles i millorar la qualitat de vida

  El Programa Som-hi es crea per oferir una atenció a les necessitats de les persones amb discapacitat intel·lectual que no són ateses a cap dels serveis de Sant Tomàs, i que es troben en llista d’espera a causa de la gran demanda existent. El Programa Som-hi serveix com a pont per entrar, en un futur, al servei que necessiti la persona i, alhora, l'obliga a sortir de casa seva durant unes hores a la setmana, 8 hores repartides en 2 tardes, a crear vincles i sinergies amb els seus companys de grup i, sobretot, ajuda a millorar la seva qualitat de vida. S’hi fan activitats de benestar emocional, benestar físic, desenvolupament personal, inclusió social... i en la programació del dia a dia també s’hi tenen en compte les necessitats, els interessos i les preferències de cadascuna de les persones participants. Aquest programa els provoca un impacte molt positiu, ja que fins al moment no rebien els suports necessaris i o bé estaven recloses a casa o bé feien ús dels serveis que ofereix la comunitat, que en alguns casos no són prou adequats a les seves necessitats.

  Seleccionar aquest projecte
 • Pressupost: 30.000,00€
  CDIAP Tris Tras: Creació d'una sala multisensorial

  La sala multisensorial és un espai de benestar que facilita experiències sensorials. La integració sensorial és la manera com processem i assimilem els estímuls de l’entorn i això fa que ens relacionem o responem a l’entorn de manera correcta o no. Hi ha infants que presenten una manca d’integració sensorial i l’estimulació sensorial els ajuda a potenciar i maximitzar l’ús dels sentits i els sistemes que intervenen en la integració sensorial.

  Es tracta d’un espai especialment adaptat, on es proveeix d’una gran varietat d’estímuls que es transmeten amb aparells i materials especialment dissenyats i preparats per aquesta finalitat: aparells de vibració, d’estimulació visual, columnes amb bombolles de colors, aparells musicals, etc. proporcionant als infants estímuls visuals, tàctils, auditius, vibratoris, i olfactius.

  Seleccionar aquest projecte
 • Pressupost: 20.000,00€
  Eina: Cursos de formació laboral bàsica per a joves

  Curs de formació laboral bàsica dirigida a 16 persones amb discapacitat intel·lectual que van finalitzar l’educació obligatòria durant el curs passat. S’ofereix un curs de 4 hores diàries de formació teòrica a l’aula que es combina amb períodes de pràctiques en empreses, amb l’objectiu de preparar als joves per a treballar. El curs té una durada de curs escolar, s’inicia el setembre i finalitza el juny de l’any següent. Moltes persones quan acaben l’escola no poden seguir els recursos ordinaris i necessiten una formació adaptada a les seves capacitats. L’Administració no disposa de programes ni recursos estables per finançar aquest recurs.

  Seleccionar aquest projecte
 • Pressupost: 20.000,00€
  Eina: Seguiment de treballadors a l'empresa ordinària

  80 persones amb discapacitat intel·lectual estan treballant actualment en diferents empreses d’Osona. Per les seves característiques, necessiten el seguiment laboral  d’una persona tècnica d’inserció. Aquest seguiment consisteix en contactes amb l’empresa i amb la persona treballadora per vetllar la qualitat de la feina i la satisfacció d’ambdues parts. La freqüència i intensitat del seguiment depèn de cada cas, adaptant-nos al que cada persona i empresa necessita.  El finançament d’aquest servei és inestable i no cobreix a totes les persones treballadores. Durant el 2014 només es va finançar un 16,25% dels casos.

  Seleccionar aquest projecte
 • Pressupost: 5.670,00€
  Eina: Formació com a company de suport

  Formar a persones amb discapacitat intel·lectual per a que facilitin suport als seus companys amb les mateixes característiques. Es tracta de que les mateixes persones comparteixin experiències positives amb els seus iguals a fi de ajudar-los a progressar i aconseguir els seus objectius personals.  Es vol portar a terme un curs dirigit a 8 persones i en l’àmbit de la formació i la inserció laboral. Aquesta experiència és molt innovadora ja que  prové de la participació de l’entitat, com a única en l’estat Espanyol, en el programa TOPSIDE” Training opporutinities for Peer Supporters with intellectual Disabilities in Europe “ finançat per European Union.

  Seleccionar aquest projecte
 • Pressupost: 14.785,12€
  CET Tac Osona: Treballo, puc decidir per mi

  Implantació de la  Planificació Centrada en la Persona, per augmentar el nivell d’autonomia personal i la creació d’ una  vida plena, dels treballadors i treballadores amb discapacitat del Centre Especial de Treball. Millorant l’autodeterminació per les  decisions que hagi de prendre al llarg de la vida.

  Per poder desenvolupar aquest projecte es crearà la figura d’un tècnic d’acompanyament a mitja jornada, que serà el responsable de gestionar les demandes dels diferents treballadors en els àmbits de la seva vida, així com ajudar en al moderació en el desenvolupament de les reunions amb les persones amb discapacitat i els  diferents  acompanyants de l’entorn (família, amics, voluntaris, veïns, professionals, etc.).

  Seleccionar aquest projecte
 • Pressupost: 12.338,90€
  CET Tac Osona: Capacitació laboral

  L’exigència de les demandes dels clients en el mercat laboral ha augmentat i amb aquesta exigència ha augmentat la llista d’espera de persones amb discapacitat intel·lectual amb valoració laboral per treballar, però amb altes dificultats.

  Davant aquestes noves necessitats Tac Osona ha de continuar donant feina a les persones més vulnerables però ha de continuar essent un recurs eficient i eficaç pels clients. Per això cal que els treballadors/es rebin una preparació i capacitació prèvia per que tinguin ben assolides certes competències tant a l’inici d’una feina, com també durant el desenvolupament d’aquesta. Per això s’ha creat una aula de capacitació amb un banc de simulació de les diferents feines dels llocs de treball del Tac osona. 

  Seleccionar aquest projecte
 • Pressupost: 1.800,00€
  Centre Riudeperes: Teràpia aquàtica

  La teràpia aquàtica ajuda a potenciar l’autonomia gràcies a la major facilitat de moviment dins de l'aigua, a la resistència al moviment i a la disminució de les sensacions doloroses que aporten uns grans beneficis físics i emocionals. Les persones que participen en aquesta teràpia al Centre Riudeperes tenen la mobilitat molt reduïda o bé un alt risc de caigudes,motius pels quals aquest tipus d’activitat física s’ajusta a les seves necessitats i capacitats.

  Seleccionar aquest projecte
 • Pressupost: 18.289,37€
  Centre Ocupacional: Elaboració de magdalenes

  Posada en funcionament d’un obrador per dur a terme l’activitat de magdalenes en el Centre Ocupacional. El projecte té com a finalitat oferir a les persones usuàries la possibilitat de participar en un projecte  d’ocupació terapèutica, per afavorir la inclusió social i la  presència  a la comunitat d’aquest col·lectiu a la vegada que s’aposta per aquesta activitat ocupacional per tal de fer sostenible i garantir la viabilitat de les activitats d’ajustament personal de les persones ateses al servei.

  Seleccionar aquest projecte
 • Pressupost: 3.900,00€
  Centre Riudeperes: Equinoteràpia

  L’Equinoteràpia utilitza el cavall com instrument i mediador terapèutic. Es basa en l’aprofitament del moviment tridimensional del cavall per aconseguir uns beneficis físics i emocionals, i permet potenciar l’autonomia, comunicació i relació dels nostres usuaris amb l’animal i l’entorn. 

  Seleccionar aquest projecte
 • Pressupost: 0,00€
  Instal·lacions de lleure i esportives

  L’Associació Sant Tomàs compta amb un espai a la Finca Sant Tomàs de Calldetenes, on els diferents serveis de l’entitat hi realitzen activitats de lleure i esport. Les aportacions econòmiques permetrien poder adequar més correctament les instal·lacions per facilitar-ne el seu ús.

  Seleccionar aquest projecte

Targeta de crèdit
Transferència bancària

Transferència bancària

Podeu fer la transferència a qualsevol dels següents comptes:

 • BBVA ES12 0182 5426 4202 0152 6379
 • La Caixa ES22 2100 0007 8402 0062 0039
 • Banc Sabadell ES02 0081 0056 9200 0177 4686

No oblideu fer-nos arribar el comprovant per correu electrònic a administracio@santtomas.cat

Dirigiu la vostra comunicació al Departament d'Administració, i a l'assumpte indiqueu Aportació projecte.

En pitjar el botó Acceptar del final d'aquest formulari es guardaran les teves dades i podràs realitzar el pagament per TPV.

Aquest donatiu és deduïble en l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques, d'acord amb l’article 19 de la llei 49/2002, de 23 de desembre, o bé en l'Impost de Societats, d'acord amb l'article 20 de la mateixa llei.

Accepto expressament la Política de Privadesa.

Vull rebre el butlletí electrònic l'Informatiu de Sant Tomàs