27 juny, 2023

Es posen a la venda les entrades pel musical de Sant Tomàs El Vol del Petit Príncep

Les sessions es faran el 22 i el 23 de juliol al Teatre Municipal de Manlleu

Més de 90 persones participen en aquest espectacle

Des d’avui ja es poden comprar les entrades pel musical El Vol del Petit Príncep que protagonitzen més de 90 persones entre les ateses al Centre Ocupacional de Manlleu de Sant Tomàs juntament amb voluntàries i professionals de l’entitat. Les sessions seran el pròxim 22 i 23 de juliol a les 18h al Teatre Municipal de Manlleu i les entrades ja es poden comprar online aquí o sinó físicament al taller botiga de Sant Tomàs ubicat al carrer de la Riera 17 de Vic de dilluns a divendres de 10h a 17h. El cost de les entrades és de 8 euros i els infants de fins a 4 anys que no ocupin seient no caldrà que en comprin.

La directora del Centre Ocupacional de Manlleu Ariadna Bayot assegura que aquesta creació ha permès “crear sentiment de pertinença, ha augmentat la seguretat i la confiança de les persones ateses i a més, ha suposat un gran aprenentatge per a totes les persones que ens hi hem implicat des de qualsevol de les comissions. Creiem que és un clar exemple de treball comunitari amb efectes molt beneficiosos per a tothom”.

 

L’espectacle que es podrà veure és una versió del clàssic d’Antoine de Saint Exupéry revisada per fer-la totalment accessible i amb lectura fàcil. En aquest sentit, dir que a la sessió de diumenge hi haurà transcripció en directe amb llenguatge de signes per a totes les persones que ho necessitin. L’obra s’ha preparat a través de 5 comissions de treball entre les quals hi ha justament la d’accessibilitat que ha permès adaptar el text per fer-lo comprensible per a totes les persones que actuen i també les del públic. A banda, també hi ha hagut la de cant que ha preparat les composicions i les interpreten; una altra és la de narració on la persona que fa de narrador es van aprenent el guió per llegir-lo amb fluïdesa, entonació i entenent el que llegeixen;  la de dansa que permet preparar les coreografies; la d’il·lustració on es preparen els dibuixos que es projectaran com a escenografia durant l’obra i finalment la de confecció per dissenyar el vestuari dels actors principals.

L’espectacle comptarà amb música en directe a través de la presència de dos teclats, un baix, una bateria i l’acompanyament de dues flautes travesseres. “Tot això no seria possible sense el suport de més de 30 persones voluntàries que acompanyen amb els seus coneixements i experiència a la creació d’aquest musical” explica Joan Alsina que és el director musical de l’espectacle.

Les entitats que s’hi han implicat a través de persones que hi estan vinculades són la Coral Arrels, la Coral Cantadors dels dijous, l’Escola Dansa’t de Torelló, Parellada visualart de Taradell, labors l’Abella, Agrupació de sords de Vic i Comarca i l’Escola d’Art i Disseny Superior de Vic a través dels alumnes de serigrafia de grau mig. A més, també s’ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manlleu, el de Vic i el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.