3 novembre, 2023

La Cuina de Sant Tomàs ofereix els seus menús a través de màquines d’autoservei

El servei de la Cuina de Sant Tomàs ofereix els seus menús a través de dues màquines d’autoservei que s’han instal·lat, en una primera fase, a la UVic on l’alumnat i treballadors i treballadores de la Universitat poden comprar menús diaris minimitzant l’impacte mediambiental i oferint una experiència com a persona usuària diferenciadora. La start up osonenca Awayter és l’empresa que ha fabricat i patentat aquesta màquina que permet a la Cuina de Sant Tomàs arribar al consumidor final a través d’un servei immediat i a més de forma ininterrompuda.

Una de les màquines ja està instal·lada a la zona del menjador del campus Miramarges de la UVic i en breu també se’n col·locarà una altra a l’edifici de la Facultat de Medicina de la mateixa universitat situat a can Baumann. Segons la responsable de la Cuina de Sant Tomàs Imma Aumatell ubicar aquestes primeres màquines en dos punts del campus universitari ha de permetre “oferir la nostra proposta culinària a un públic que necessita flexibilitat i disposar d’opcions de menjar ràpid i valora que sigui saludable”. L’oferta és de primers i segons plats que es cuinen des de la cuina central de l’entitat oferint d’aquesta manera, oportunitats laborals a persones amb discapacitat intel·lectual.

A través d’aquestes màquines s’ofereix un sistema d’autoservei amb un quiosc autònom digital d’aliments frescos, envasats, termosellats i refrigerats que es podran comprar les 24 hores els 7 dies a la setmana i sempre que les instal·lacions de la UVic estiguin obertes. Les propostes compten amb la informació detallada dels plats (ingredients, al·lèrgens, valor nutricional) i es podrà pagar amb targeta de crèdit a través de la pantalla tàctil amb usabilitat intuïtiva. Les màquines es poden instal·lar en qualsevol empresa o institució que hi tingui interès.