8 octubre, 2025
Les patates de Sant Tomàs, finalistes de la primera edició del premi Impulsa Inclusión

Les patates de Sant Tomas han estat finalistes de la primera edició del premi Impulsa Inclusión d’Open Value que reconeix projectes amb impacte social potencialment rendibles i que la seva activitat estigui orientada a la inclusió sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat o en risc d’exclusió social.
Aquesta distinció ha valorat la iniciativa de Sant Tomàs de tirar endavant l’elaboració d’un producte de gran qualitat i de consum ampli, com són les patates fregides, per poder generar llocs de treball per a persones amb discapacitat intel·lectual. Segons la convocatòria, el projecte premiava aquelles iniciatives que busquen resoldre una causa estructural d’un problema. En el cas de les patates de Sant Tomàs, el projecte vol evitar les elevades taxes d’atur entre les persones amb discapacitat intel·lectual a través de crear oportunitats de feina personalitzades i amb el suport necessari.
El responsable financer de Sant Tomàs, Jordi Llauradó, en la cerimònia d’entrega de premis que va tenir lloc dilluns el vespre a Madrid, ha destacat el valor de ser l’única marca de patates que té un projecte social a darrer assegurant que les persones que hi treballen “són el millor ingredient de tots”.