22 març, 2024

L’obrador de xocolata de Sant Tomàs creix amb la incorporació de Xocolating

L’obrador de Sant Tomàs es podrà ampliar amb les instal·lacions de l’obrador que l’empresa té a Manlleu

Les noves instal·lacions permetran donar resposta a la necessitat d’espai que tenia l’obrador de Sant Tomàs situat a Calldetenes 

L’obrador de xocolata de Sant Tomàs ha incorporat l’obrador de l’empresa Xocolating 1944, S.L. Amb aquesta decisió, l’entitat social podrà fer créixer el projecte de L’obrador de xocolata que va néixer fa sis anys a l’equipament que Sant Tomàs té a Calldetenes. Gràcies a aquesta operació, L’obrador de xocolata de Sant Tomàs es podrà expandir amb les instal·lacions de l’obrador que l’empresa té a Manlleu i que té capacitat productiva per elaborar-hi productes de xocolata de Sant Tomàs. Això no només permetrà ampliar els llocs de treball associats al projecte, sinó també el nombre de persones que hi participen.

Xocolating 1944, S.L. és una empresa xocolatera de Manlleu que ha col·laborat en diferents ocasions amb Sant Tomàs a través dels seus obradors de xocolata, la contractació directe de persones amb discapacitat intel·lectual o la prestació de serveis. Després d’anys d’experiència i producció, l’empresa ha decidit “donar una nova oportunitat al negoci vinculant-nos a una entitat social del territori amb qui ja hem col·laborat i encara ho fem, i que fa les coses amb qualitat i molta cura” explica el fins ara responsable de l’empresa, David Fabré. “Per a l’empresa, aquest acord representa un pas endavant en termes de sostenibilitat, compromís i qualitat de la nostra producció, a més de consolidar un projecte més potent a la comarca assegurant la continuïtat de tota la plantilla i el servei als clients de tota la vida” conclou Fabré.

Pel president de Sant Tomàs, Joan Casany, aquest acord posa en valor la importància “de teixir complicitats amb entitats del territori que permetin fer créixer les nostres iniciatives i ampliar les oportunitats de millora de la qualitat de vida de les persones ateses”. El director general de l’entitat Ricard Aceves explica que per assegurar el creixement del projecte de L’obrador “ens estàvem plantejant de construir un nou obrador de xocolata, ja que les instal·lacions actuals a Calldetenes s’han quedat petites. Aquest acord ha arribat en el moment adequat” conclou.

A l’obrador de xocolata de Sant Tomàs actualment hi treballen 7 persones i la majoria de les persones amb discapacitat intel·lectual ateses al Centre Ocupacional de Calldetenes hi estan vinculades. S’encarreguen de la decoració alimentària dels productes, l’etiquetatge i l’envasat sota la supervisió del mestre xocolater Jordi Ortíz. L’obrador de xocolata és un projecte de Sant Tomàs que va néixer fa sis anys amb la voluntat de donar oportunitats a les persones ateses per l’entitat. Actualment, s’elaboren una cinquantena de referències cada any i justament aquest any ha rebut el premi a la millor mona de Catalunya.

L’obrador de xocolata és un projecte que capacitat i empodera les persones amb discapacitat intel·lectual vinculades a l’entitat ja que cada persona, independentment de les seves capacitats pot participar del projecte i sentir-se’n part. Tal com explica Aceves, “aquesta aliança és un pas més cap a la creació d’oportunitats i reconeixement per a les persones amb discapacitat intel·lectual, que són les grans protagonistes i responsables de l’èxit de l’obrador de xocolata”.

 

Sant Tomàs

Sant Tomàs és un grup d’entitats d’iniciativa social sense ànim de lucre de la comarca d’Osona que treballa perquè les persones amb discapacitat intel·lectual o amb dificultats en el desenvolupament puguin millorar la seva qualitat de vida i tenir les mateixes oportunitats que la resta de la societat, i alhora també ofereix suport a les seves famílies.

 

Xocolating 1944, S.L.

Xocolating 1944, S.L. és una empresa xocolatera de Manlleu que elabora diferents productes amb cacau i també compta amb una referència d’alimentació saludable feta sense sucres afegits. També compta amb la marca Body Genius que des de l’any 2016 elabora alimentació saludable sense sucres afegits, alts en proteïna i alguns d’ells vegans.