3 febrer, 2023

Sant Tomàs rep els voluntaris europeus que donen suport a les persones usuàries de l’entitat

El president de Sant Tomàs Joan Casany i el director general  Ricard Aceves han rebut les 6 persones voluntàries europees que estan col·laborant en l’atenció directe a les persones usuàries de l’entitat dins el programa European Solidarity Corps. Des del passat mes de novembre i fins el setembre d’aquest any estan col·laborant en els diferents serveis de l’entitat afavorint una major obertura i aprenentatges entre els voluntaris i voluntàries i les persones usuàries i els professionals de l’entitat.

Casany i Aceves, acompanyats de la tècnica del servei de voluntariat Aina Castañé i una voluntària europea que va participar en el mateix programa l’any passat i que s’ha quedat treballant a l’entitat Mariana Costa, han explicat l’entitat i han lliurat un obsequi a totes elles. Es tracta de sis persones que provenen de Letònia, Itàlia, Alemanya, França i Andalusia i la Comunitat Valenciana.

La Sofija està col·laborant amb el servei Tripijoc del Centre Ocupacional de Manlleu, en Riccardo i l’Anaëlle s’han vinculat al Centre Ocupacional de Calldetenes, la Freda està al Centre Cívic Santa Anna i al Mossèn Guiteras, el Javier al centre Riudeperes i la Sofía a Eina i a l’Escola Estel. A més, tots ells i elles també col·laboren en la pràctica esportiva i oci gestionada pel Club CAR.

Des del 2017, Sant Tomàs participa en aquest projecte de voluntariat internacional dins el marc de programes de mobilitat de joves de la Unió Europea. Per Sant Tomàs, liderar aquest projecte significa poder contribuir a la consolidació de valors socials compartits a nivell europeu com són la inclusió i la solidaritat, al mateix temps que es destrueixen barreres i estigma de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Al llarg del projecte s’acompanya a les persones voluntàries per dotar-los de competències, habilitats i valors que posteriorment puguin continuar aplicant i difonent en el seu entorn personal o professional. I per les persones usuàries, en resulta una millora en la seva autonomia, iniciativa, autoestima, pensament crític, confiança, respecte… Per sobre de tot és un procés d’aprenentatge mutu en el que professionals, persones ateses i voluntàries de Sant Tomàs se’n beneficien.