30 gener, 2023

Un bombó elaborat per l’obrador de xocolata de Sant Tomàs queda entre els 33 millors bombons de l’estat espanyol

El bombó de ganache Sao Thomé, cruixent de patata xip, festuc i sal de l’obrador de xocolata de Sant Tomàs és un dels 33 millors bombons artesans de l‘estat espanyol segons DPAS que enguany ha celebrat la primera edició d’aquest concurs i en la que s’hi han presentat més de 100 propostes. El bombó presentat per Sant Tomàs és una combinació de dolç i salat que ressalta tots els matisos de la xocolata Sao Thomé. A més, el toc de sal el posen les patates xips que elabora la mateixa entitat des de fa pocs mesos. Els festucs també hi donen el punt just per fer-los absolutament irresistibles. Aquest producte es presenta amb una petita placa de xocolata empolsinada amb colorant d’or i uns grans de sal Maldon.

El mestre xocolater de l’obrador Jordi Ortíz explica que la seva elaboració s’ha basat en la combinació dels dos productes que s’elaboren des de Sant Tomàs, la xocolata i les patates fregides. A més, explica, “hem apostat perquè la proposta cromàtica anés lligada amb aquests dos productes i per això els colors del bombó són el groc i el negre”.

El concurs avaluava el gust, la textura i la presentació però també valorava l’originalitat i donava la màxima importància a la qualitat de les matèries primeres i els ingredients utilitzats. L’obrador de xocolata de Sant Tomàs és una projecte d’iniciativa social que ocupa a més d’una cinquantena de persones amb discapacitat intel·lectual que són usuàries del centre ocupacional de Calldetenes de Sant Tomàs.